Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Kezdőoldal Rendezvényhelyszínek Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A zajos városi környezettől távol, Szegedtől mintegy harminchárom kilométerre, a „Natura 2000” természetvédelmi területen található kulturális központ tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani. Fűthető apartmanok, faházak valamint kemping, vagy lakókocsi hely és a környékbeli panziók, vendégházak tudnak adni szállást az itt tartózkodónak. Pelenkázó, játszóterek gyermekek részére, főzési, mosási lehetőség (bográcsozók, grill, szalonnasütők és a házakban konyha) biztosítja a hosszú hétvége zavartalan pillanatait. Konferencia terem, meeting szoba és háromdimenziós mozi terem, amelyek lehetőséget biztosítanak a koncentrált összejövetelekhez.

Ötvenöt hektáron várja látogatóit a Dél-Alföldön az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.

A magyar néprajzi hagyományokat megörökítő, a történelmi ismereteket elmélyítő múzeumpedagógiai foglalkozások és a magas színvonalú, a mai modern látogatókultúrát követő szabadtéri múzeum kivételesen szép természeti környezetben kápráztatja vendégeit. A honfoglalás kori kiállítások, a Nomád Park
X. századi életmód bemutatói, a monumentális Feszty-körkép, a Monostor, a XIX. század végének hagyományait felvonultató Skanzen, a nagy és megismételhetetlen családi eseményeknek helyet biztosító Pallavicini-kápolna (esküvők, keresztelők), és a harci lovasbemutatók mellett, modern vendéglátó helyiségek, gyorsbüfék valamint a Rotunda épületben található Feszty Galéria Kávézó, az Emlékpark mellett a Szeri Csárda betyáros, hamisíthatatlan magyar ízei teszik feledhetetlenné a pillanatokat. Továbbá a szálláshelyek és konferencia helyszínek biztosítják a több napos tartózkodást. A kiránduló csoportok mellett, céges rendezvényekhez, csapatépítő tréningekhez, szakmai ankétokhoz, de akár a természetgyógyászati táboroknak is megfelelő helyszínt biztosít.