DIADAL – általános iskolák versenye

422856_281077848670389_1387934899_n
A Vidáman Kft. elkötelezett híve a sportnak, a sportos életmódnak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a felmenő generációk figyelmét felhívjuk a rendszeres mozgásra és az ezáltal élményekben gazdag mindennapokra. Saját ötlet és egyedi koncepció alapján kreatív csapatunk elindította a DIADAL rendezvénysorozatot, melynek fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsünk a sportolásra, az egészséges versenyszellem kialakítására különböző sportágak megismerésén keresztül általános iskolás diákok számára. Szeged kiváló adottságait kihasználva több száz gyermeket mozgattunk meg a Városi Sportcsarnokban, a Városi Műjégpályán, a Napfényfürdő Aquapolisban és a Maty-éri Evezős Olimpiai Központban.

Az általános iskolák versenyére Csongrád megyéből 10 iskola jelentkezhetett egy évadban. Az iskolák csapatai 4-8 osztályos tanulókból álltak, fiúk és lányok egyenlő arányban. Az egy tanéven belül megrendezett 5 forduló alatt a csapatok bizonyíthatták rátermettségüket és összetartásukat az ügyességi-és sorversenyeken. A versenyek alkalmával a diákok megismerkedhettek a szegedi profi sportcsapatokkal is, együtt versenyeztek a Naturtex Szedeák kosárlabdacsapatával, az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabda csapattal, az UTC Futsal csapatával, valamint a jégkorongosokkal is. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek testközelből megismerhessék az esetleges jövőbeli példaképeiket.

A sport mellett jelentős szerepet kapott a kreativitás is, interaktív feladatokkal tettük még izgalmasabbá a versenyt, melyet a www.diadalter.hu weboldalunkon hirdetünk a csapatok számára. A csapatok komoly célért küzdöttek, az évad végén első helyezett csapat 1 évre magáénak tudhatja a Diadal vándorpajzsát, melyet saját iskolájában őrizhet. Valamint a csapat 3 napos kiránduláson vehet részt a Balatonon. A további helyezettek is értékes nyereményekben részesültek támogatóink által.

Az eseményeink a szegedi médiákban is nagy jelentőséggel bírtak. Folyamatos hírek és beszámolók jelentek meg – a teljesség igénye nélkül – a Rádió 88-ban, a szegedma.hu hírportálon, a Városi Televízióban, a Délmagyarországban és a Szegedi Tükörben is.

A DIADAL nagy sikert és elismertséget vívott ki magának a versenyzők és résztvevők számára egyaránt.

A megjelent cikkek közül néhány:

http://szegedma.hu/cimke/diadal

http://szeged.hu/cimke/diadal

http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/11/viadal-es-diadal-altalanos-iskolak-versenye.html

http://www.delmagyar.hu/sport/diadal_jeges_fordulo/2310203/